Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 12 d’agost del 2013

Tres propostes



La direcció d’ICV-EUiA ha dit que al mes de setembre farà una proposta concreta d’unió de l’esquerra. L’estem esperant, ja que la unió de l’esquerra és ara la qüestió política preeminent.

Per si de cas, jo m’atreveixo a dir-hi la meva. Vull fer tres propostes sobre com hauria de ser aquesta proposició d’ICV-EUiA.

1)Una mobilització unitària i, després, una candidatura unitària de tota l’esquerra a l’esquerra del PSOE. Ja la pròxima primavera, en les eleccions europees. Una candidatura de «tota» l’esquerra. Tots els partits, totes les plataformes, els sindicats (majoritaris i minoritaris), i els moviments socials, tots.
2)Una candidatura encapçalada per independents, gent de cap partit però coneguda. Dos o tres independents al capdavant de la llista.
3)Completada, la candidatura, per gent dels diferents partits i moviments socials. De tal manera que totes aquelles persones que hagin estat diputats més d’una vegada, que descansin. Gent nova, no malejada pel vell sistema.

Doncs esperem la proposta de la direcció d’ICV-EUiA, però cal que tinguin present que han de renunciar a tenir el primer lloc. 
 
Evidentment, s’ha d’invitar ERC a unir-se a la candidatura unitària, encara que és difícil que aquest partit accepti.

Antoni Ferret