Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 18 de gener del 2015

Gràcies als independentistes



Com que no sóc independentista, haig de fer justícia a una cosa que crec que és evident.

Catalunya, aquest any o el següent, canviarà el seu estatus dins Espanya, en el sentit de millorar-lo clarament.

Tindrem, si Déu vol, una Espanya federal, amb una Catalunya «ben encaixada». Amb una sobirania total sobre els temes de llengua i cultura (i ensenyament). Amb un finançament millorat.

Però aquests guanys els haurem d’agrair a un grup concret de catalans i catalanes: els i les independentistes.

Amb les seves grans mobilitzacions els 11 de Setembre, i el dia de la pseudovotació, amb la seva pressió constant sobre l’opinió pública, els i les independentistes han produït una situació de no-retorn. 

No es pot pas dir que els federalistes ens hàgim mobilitzat de la mateixa manera (ni de cap manera). Just ens hem expressat, i encara!

La gran pressió independentista ha aconseguit un resultat impactant:  la presa de posició federal del PSOE i del PSC. Es tracta d’una força decisiva.

També han aconseguit decantar més o menys favorablement la nova força política Podemos, un altre element que pot ser decisiu. (IU sempre hi ha estat favorable.)

Ara i després, en públic i en privat, haurem de reconèixer a la minoria (però nombrosa) independentista la seva aportació decisiva a la nova Catalunya, Estat federat d’Espanya.

Antoni Ferret