Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 25 de febrer del 2015

No són tontos, són dolents



Encara que sembli mentida, encara hi ha persones amb formació universitària que, des de mitjans de comunicació o des d’instàncies acadèmiques, continuen predicant que «cal continuar amb les reformes» (les maleïdes reformes) aplicades fins ara pels malgoverns: augmentar les retallades socials, reformes «estructurals» (acomiadaments) en les empreses... 

D’aquesta manera (diuen) es podran 1) assegurar els beneficis; 2) donar confiança al capital; 3) atraure inversors. I... es podria (i sí que es podria) créixer una petita xifra en el PIB, totalment insuficient per a les necessitats socials. (Potser es podrien crear 100.000 llocs de treball, però se’n necessiten 6 milions.) Però aquesta petita xifra d’augment seria un motiu de propaganda intensa.

Aquesta gent, per la seva cultura, ha de saber que aquestes mesures d’inseguretat en la feina i de limitació en els ingressos perjudiquen la demanda (la gent no compra lo que compraria), i saben que això perjudica l’economia. Com és, doncs, que ho continuen proposant?

Només es pot pensar una cosa: són dolents, volen aconseguir una societat estratificada, on la classe treballadora visqui marginada:
*acceptant qualsevol cosa, en qualssevol condicions;
*no podent estudiar;
*consumint poc i ocupant un estrat marginal de la societat.

Mentrestant, els sectors d’alt estànding aniran augmentant els seus beneficis i el seu poder (i la seva «distinció»).

És una política, doncs, en què lo que es defensa és la maldat pura i dura.

Els partits que defensen aquesta posició neoliberal (antisocial) són bàsicament PP i CiU. (També hi ha col·laborat «massa» el PSOE.) I secundàriament, UPyD i C’s.

És imprescindible que cap treballador o treballadora voti mai més aquests partits. I que tots/es els treballadors i treballadores votin qualsevol partit d’esquerres (de la vella o de la nova).