Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 2 d’agost del 2015

Canvis a Barcelona



Després de l’elecció dels «nostres» representants, Barcelona ha començat a experimentar canvis positius.

Moratòria sobre instal·lacions turístiques. El negoci turístic és un dels principals de Barcelona, però es desenvolupava d’una manera caòtica.  Alguns barris (Barceloneta, Ciutat Vella, Gràcia, Sga Família) estan sobresaturats. És necessari «parar» per un temps la concessió de llicències per estudiar de quina manera s’organitza l’afer en el conjunt de Barcelona. Creació d'un Consell de Turisme i Ciutat, d’àmplia participació. 

Guarderies. Les guarderies han de ser municipals, i no cedides a la iniciativa privada.

Electricitat. L’Ajuntament ha de tenir una empresa pròpia d’energia, que doni servei a les seves dependències. D’energia «neta».

Sous. L’alcaldessa i els regidors de BenComú cobraran 2.200 euros al mes. (El senyor Trias cobrava gairebé 8.000.) 

Desnonaments. S’ha creat una comissió mixta d’activistes, banquers, serveis socials i administració judicial per parar aquesta lacra.

Empreses. El «projecte estrella» del nostre Ajuntament és procurar que les empreses municipals i aquelles empreses que contractin serveis amb l’Ajuntament, 1) no apliquin la reforma laboral; 2) compleixin els convenis; 3) no acomiadin. Serà una actuació de govern indirecta. (El cas més clar és que l’Ajuntament ha renovat el contracte de telefonia amb Movistar només per 6 mesos, a l’espera de com queden les condicions dels seus tècnics.)

Habitatge. Destinar 3 milions d'euros aquest any per ampliar el parc d'habitatges de lloguer social. (És poc, però... per començar.)

Impostos. Revisar els impostos municipals per fer-los progressius. (Que qui més tingui més pagui.)

Participació. Trobades al carrer amb els veïns/es. De moment, una al barri del Besòs i una al barri del Raval.