Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 9 de gener del 2022

Maneres de robar

 

Com els rics es fan rics robant i com continuen fent-ho

1)Amb les grans inversions. Quan es fan grans inversions, però no en lo que caldria, sinó on s’hi pot fer més negoci.

Exemple molt conegut i actual: Si, en comptes de dedicar una gran inversió a rehabilitar els habitatges que ho necessiten, es dediqués la mateixa quantitat a eixamplar l’aeroport del Prat, per atraure més visitants i “fer més negoci”, seria un exemple dels casos que s’acostumen a fer.

2)Amb els pressupostos. Cada pressupost que s’aprova, i amb el qual s’aconsegueixen algunes millores per a la gent, en el millor dels casos, dona estat oficial reconegut a les grans diferències existents, producte generalment de pràctiques de robatori habituals.

3)Amb el finançament dels serveis públics. Quan aquests serveis (salut, ensenyament, atenció a persones que la necessiten, neteja pública...) es financen de manera ronyosa, es roba a la població una quantitat que va per altres objectius, més privats, o bé quantitats que no s’han pagat per evasió fiscal.

4)Quan es paguen salaris baixos, per facilitar beneficis alts.

Exemple molt eloqüent: quan en les fàbriques de països pobres (Bangla Desh, per exemple, i molts altres) es paguen salaris que fan viure en situació de necessitat permanent, per tal de poder vendre els articles de vestir i calçar a preus molt barats als mercats occidentals. (Aquí també els compradors participen, de manera involuntària, però hi participen, en el robatori dels salaris dels treballadors/treballadores locals.)  

 5)Quan es cobren preus excessius aprofitant situacions d’escassesa i necessitat.

El cas més punyent és el dels lloguers d’habitatges, quan en falten i la gent els busca amb neguit.