Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 26 de novembre del 2012

Mals resultats



Però podrien ser molt pitjors.

Són mals resultats perquè hi ha massa vot de CiU i massa vot del PP. Fins i tot massa vot de Ciutadans. I massa poc vot a l’esquerra. La societat catalana encara no ha reaccionat Encara que ho ha fet una mica. Però no és suficient. Encara hi ha massa col·laboracionistes. Insistir a votar CiU després del malgovern que ha fet, sols poden ser dues coses: «malaltia» o mala fe.

Hi ha algunes alegries. La primera i principal, l’entrada de la CUP al Parlament. Serà una entrada d’aire fresc i de vitalitat. Aquestes eleccions, per a mi, han estat «les eleccions de la CUP». (No els he votat, perquè jo he votat IC-EUiA, però desitjava fervorosament que aconseguissin entrar.)

La segona alegria ha estat el retrocés de CiU. Els ha estat molt bé. Van convocar unes eleccions anticipades que no eren gens necessàries. Per aconseguir la majoria absoluta. I no sols no l’han aconseguida, sinó que han perdut 12 diputats. Ara la governabilitat serà molt més difícil. Sobretot per aprovar el Pressupost. Cal, sobretot, reivindicar el fet de retornar al Pressupost de 2010, el d’abans de les retallades.

La tercera alegria ha estat el gran creixement d’ERC. I, encara que menor, el d’IC-EUiA. Però són creixements insuficients. 

En quart lloc, tenim els 107 diputats favorables al dret a decidir. Que no han augmentat, però són una gran majoria. I els 74 favorables a la independència, majoria molt escassa. De tota manera, presumptament, mentre hi hagi un Govern central del PP, no es podrà fer un referèndum. Fins que hi hagi de nou un Govern del PSOE. 

Antoni Ferret