Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 28 de juliol del 2014

Europa continuarà sent l'enemiga



Després de les recents eleccions europees, tenim una resultats contradictoris. A nivell d’Espanya, si sumem els diputats obtinguts per PSOE, IU, Podemos, ERC, Amaiur i Primavera europea, sumen 29 diputats. En canvi si sumem els obtinguts per PP, UPyD, C’s, CiU i PNB, sumen només 24. Per tant hem guanyat les eleccions en l’àmbit espanyol, i, si haguessin estat eleccions espanyoles, podríem tenir un Govern d’esquerres. 

Ara bé: en el Parlament europeu, sumant els diputats socialdemòcrates (191), els verds (52) i els d’esquerra (45), sumen 288. I això, en un  Parlament de 751, és clara minoria. La pregunta més indicada és, d’on poden haver sortit, tants i tants diputats de dretes?

Per tant, tenim tots els números perquè la Comissió Europea continuï sent un element reaccionari, afavorint polítiques de dretes, retallades i abusos.

La nostra esperança és, doncs, que pròximament s’elegeixi un Govern espanyol d’esquerres que faci una política d’esquerres, si convé desafiant i desobeint la CE. 

La cosa és perfectament factible. Un Govern format per PSOE, IU i Podemos, amb una línia revolucionària i una tirallonga de decisions contra totes les males opcions preses pel Partit Popular durant la maltempsada.
Una auditoria del deute, que redueixi considerablement els recursos que l’Estat hagi de pagar, derivant els altres a una banca espanyola i estrangera.

Una derogació de les dues reformes laborals de 2010 i 2012, que retrotregui les relacions laborals al nivell de 2010. Una derogació, així mateix, de la llei Wert, de la llei de reforma de l’Administració local (si s’hagués arribat a aprovar), de la llei de Seguretat Ciutadana (si s’hagués arribat a aprovar), i d’altres lleis per l’estil. I el retorn de la recepció de la sanitat pública a totes les persones, sense diferències. 

L’adopció ràpida d’una llei de reforma fiscal que pressioni fortament sobre les rendes altes i els patrimonis alts. I la reforma ràpida dels recursos dedicats a la persecució del frau fiscal.

La llei d’aplicació de la jornada laboral de 35 hores. I l’adopció d’un Pla de lluita contra l’atur.
Tot això, i molt més, sense tenir en compte els dictats de la Comissió europea.

Antoni Ferret