Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 9 de novembre del 2015

El "projecte"



El «Projecte»
Hi ha una empresa (no en diré el nom, però n’hi deu haver d’altres) que és una mostra de lo que ens espera als treballadors i les treballadores si no reaccionem amb energia. És a Gavà, i es dedica a distribuir medicaments.

Té unes poques persones fixes, i la gran majoria són d’ETT. Cobren 950 € al mes, però en aquests 950 euros hi ha incloses les pagues extres i les vacances. És a dir que, a part d’aquests 950 euros, no hi ha pagues ni vacances. Es treballen 8 hores al dia, però, si una setmana no hi ha tanta feina, només se’n treballen 6 (o 4). I només se’n cobren 6 (o 4). 

Els treballadors i les treballadores són sotmesos a una forta pressió psicològica, en el sentit d’un ritme de treball ràpid. Si no s’obté, la persona va fora. Les persones hi duren uns quants mesos, i, o marxen, o els treuen. Però sempre poden trobar persones en atur que ho accepten.

Això és una mostra  del «projecte» que la dreta i el capital ens tenen reservat. Però no de cop (no sigui cas que hi hagi una reacció massa forta) sinó de mica en mica

Fomentar l’atur (que sempre n’hi hagi, més o menys). Que els treballadors i les treballadores tinguin molta por. Que acceptin qualssevol condicions, sense protestar mai. Que treballin en condicions forçades. Que cobrin poc. Que portin una vida ajustada. Que no estudiïn. O estudiïn lo que necessitin les empreses. 

Mentrestant, una petita minoria tindrà un control total, guanys cada vegada més grossos, cada vegada més poder, i més impunitat. Saltant-se totes les lleis que els molestin. 

Això és un «projecte» (cosa que, naturalment, no ho diran mai). No és una acusació. És una cosa que es busca imposar de mica en mica.

Tot treballador o treballadora ha de saber que, si vota PP, CDC o C’s, està votant el «projecte», encara que no ho sàpiga.