Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 8 d’octubre del 2016

Els culpables

La situació en la qual ens trobem, en la política espanyola, no és deguda a cap determinisme que s’hagués de complir tant sí com no, ni a circumstàncies que fossin impossibles d’evitar. Hi ha uns culpables que les coses no hagin anat bé, i procuraré esmentar-los.

1)Després de les primeres eleccions, Podemos es va negar a negociar, si es negociava amb Ciutadans. Va estar dues setmanes parat, temps que el PSOE i Ciutadans van aprofitar per fer un pacte, pacte molt fluix (preveia augmentar el salari mínim un 1 per 100).

2)El PSOE es va enrocar amb aquest pacte i no va voler saber res més.

(Amb aquestes dues accions errònies es va perdre l’ocasió de pactar un Govern d’esquerres.)

3)Després de les segones eleccions, el company Sánchez, en comptes d’afanyar-se en la negociació d’un Govern, ho va anar deixant passar, tot dient que ho faria. Al Comitè Federal hauria d’haver-hi portat un pacte de govern gairebé tancat.

4)La proposta del company Sánchez de fer un congrés abans de temps va ser un gravíssim error, que li va girar mig partit en contra. A partir d’aleshores, la situació ja no va ser governable.

5)Els 17 dirigents que van dimitir sobtadament (el Cop) van actuar de manera traïdora i vergonyosa. Va ser el moment en què es va començar a trencar el partit. Sembla probable que aquesta actuació fos inspirada per dues persones, un home i una dona, molt coneguts.

6)La Dona Andalusa va lluitar amb una ràbia tal, que semblava que se les hagués contra el Gran Enemic.

7)La divisió entre els diputats va ser la darrera punyalada.

El pitjor drama d’aquesta situació no és la dimissió del company Sánchez, ni la fractura del partit, sinó l’existència de gairebé dos milions de treballadors i treballadores sense feina ni subsidi, en la misèria, que esperen un Govern que els faci justícia.


Si tot s’hagués fet bé, el Govern d’esquerres PODIA haver sigut.