Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 3 de febrer del 2018

Ens en sortirem?


La societat catalana ha viscut un període (posem de 5 anys, com a mínim) força agitat i perjudicat. Per una banda, en la superfície, una confrontació entre un sector nombrós (cap a mitja societat), entusiasmat en un ideal independentista, com a resposta a una provocació de sectors reaccionaris, i la resta del país, oposada.

Però, en el fons, en la vida interna de la societat, s'ha viscut, paral·lelament, un procés d'expropiació social, provocat, sorprenentment, per alguns dels mateixos líders del procés independentista, en tant que Govern.

El contingut d'aquest procés d'expropiació ha sigut, en trets generals:
1) Retall dels recursos, i corresponentment del personal, de la sanitat.
2) Retall, igualment de recursos i de personal, de l'ensenyament.
3) Manteniment, al llarg de 5 anys, d'aquestes retallades.
4) Augment, important i excloent, de les taxes universitàries.
5) Augment progressiu, davant la impassibilitat governamental, dels lloguers, amb expulsió de persones i famílies dels seus barris.
6) Congelació durant 7 anys de l'IRSC (índex que serveix per regular ajudes públiques a gent pobra).
7) L'intent d'un sector nombrós de la societat que es proporcionés ajuda a les persones sense feina i sense ingressos ha sigut vergonyosament bloquejat i endarrerit durant tres anys.
Aquest fets, oficialment, s'han atribuït a la crisi econòmica, com si fossin inevitables. La realitat és que, de diners, a la societat catalana, n'hi havia considerablement, i se'n guanyaven molts, i no pas sempre ben guanyats.

El fet psicològic de la pugna independentista, i dels seus corresponents conflictes, ha fet que aquesta expropiació social, encara que de tant en tant denunciada, hagi restat, generalment, "tapada", com oblidada per l'atenció general, ocupada en una altra cosa.

Semblaria que ara, en què el projecte independentista resta, com a mínim, ajornat, i en l'escaiença d'elegir un nou Govern, seria el moment de retornar, finalment, a les persones i als serveis públics allò que els pertany.

Però, si bé els companys/es de la CUP, de manera bastant continuada, i els d'ERC, de manera ocasional, reclamen aquesta restitució, la gent del PDECat no sembla que hi tingui cap mena d'interès. I ara que s'està pendent del tema de la presidència, que monopolitza l'atenció però que és una cosa secundària (una vegada més s'està "tapant" la realitat), en relació al Govern, que és lo important, la cosa es planteja molt malament. Amb una composició de la meitat de les conselleries per al PDECat, hi hauria molt poques possibilitats que es pogués restituir lo expropiat.

No podem oblidar que, avui, al conjunt del món, hi ha l'acció (sempre secreta) de la Màfia Financera Mundial, que pressiona fortament per sotmetre les poblacions a l'anomenada "austeritat", i que els partits espanyols i catalans més de dreta en són seguidors, o servidors, cosa que no es podrà demostrar mai, perquè és més una osmosi que una relació pròpiament  dita.

Per tant, amb un Govern així ens la juguem. Seria com entregar el país en males mans.