Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 12 de febrer del 2018

La Màfia financera mundial


Avui tots, totes les persones, tots els grups socials i tots els països, estem sota les pràctiques i els plans opressius d'una gran màfia mundial. La màfia esmentada és, bàsicament, lladre i tramposa, concretament financera, però té ramificacions i col·laboracions de tot tipus: econòmiques, polítiques, mediàtiques, militars... Principalment és més o menys secundada pels governs de molts països, i per una gamma de partits polítics, sobretot i declaradament pels de dretes, però, de vegades, també, de maneres més parcials, per alguns altres. I, de manera excel·lent, per una enorme majoria dels mitjans de comunicació.

De tota manera s'ha de dir que hi ha alguns països molt grans, i forts econòmicament, que es mantenen en un nivell força independent de la màfia, així com del seu braç armat, que és  EUA.
Aquesta situació, que, de maneres elementals, és tan vella com el món, va esdevenir bastant definida a partir dels voltant de 1980, però s'ha reforçat considerablement a partir de 2008 i la crisi, que n'ha constituït el  desencadenat.

El gran objectiu d'aquesta actuació sistemàtica en gairebé tots els països és transformar la societat de classes tradicional en una de més estratificada, entre una gran base popular, continguda i limitada en els aspectes sòcio-econòmic i cultural, i (ben separades) una elit minoritària però poderosa, que governi els països i el món de formes polítiques i no polítiques, però sense tenir oposició real.

És que, després dels intents, revolucionaris, reformistes, de resistència, que hi ha hagut al llarg del segle XX, que volien canviar, o millorar sensiblement, el món, molts diversos i amb sort mai del tot reeixida, però relativament efectius en molts casos, i durant alguns períodes limitats, avui, una elit poderosa com mai no havia existit ha arribat a la conclusió que els calia aprofita la situació per establir unes condicions bàsiques de coexistència que asseguressin que ja mai més no hi pogués haver una amenaça real per al seu domini definitiu.

Per assegurar el seu domini definitiu, i incontestat, cal, de totes passades, assegurar la submissió de les classes populars, i sobretot d'aquells grups socials, partits, sindicats, governs en alguns casos, que poguessin representar qualsevol grau d'amenaça al domini de la capa superior. Cal, sobretot, que aquestes capes populars tinguin un nivell de recursos econòmics i culturals limitat i controlat. Cal també que algunes parts de les classes populars estiguin, fins i tot, en situació de pobresa, per tal que això desestimuli l'actuació d'altres persones, temoroses que, si "no es porten bé", poden també caure en situació d'extrema necessitat.

En l'àmbit de cada país, hi ha, entre molts altres, dos elements especials per assegurar la pobresa relativa, i fins i tot la més forta, al gruix de la classe treballadora i altres de populars: la situació laboral insegura i austera, garantida per lleis adequades, i, quan sigui possible, també la inseguretat i el difícil accés a l'habitatge. Amb això, la gent resta pobra, insegura, temorosa i, molt sovint, resignada.

Tot això porta a l'empobriment del sector popular i al corresponent enriquiment de l'elit. Quan s'aprofita una crisi per perjudicar la situació dels treballadors/es, i quan, en la recuperació, no se'ls millora, no és que això sigui inevitable, o que no es pugui fer lo contrari. És que, senzillament, "la festa ja s'ha fet precisament per a això". És l'Objectiu buscat.

No es tracta només de procurar l'enriquiment superior. També de garantir el seu domini polític, com a garantia de lo anterior.

Hi ha alguns mitjans que els són molt útils. Sobretot dos. L'un és fomentar la divisió, entre les persones i sobretot entre els grups, partits, etc. Com que, per llei de vida i de la naturalesa humana, n'hi ha, de natural, de més exigents i de més moderats, la clau d'èxit està a desprestigiar, i si cal calumniar, els més moderats. O bé al revés, per part del altres.

L'altra gran palanca és que, quan algun grup, partit o govern "s'atreveix" a portar-los la contrària, o a proposar, o bé practicar, polítiques populars, és objecte d'unes campanyes mediàtiques, de vegades mundials, per part dels mitjans de comunicació degudament comprats o bé ja simplement posseïts, que els presenten com a dictadors, incompetents, que somien coses impossibles, que no se'ls ha de fer cas...

Desgraciadament, a Catalunya, tenim un element afegit, que no té res a veure amb la problemàtica mundial, però que va bé. Perquè la divisió tremenda, entre independentistes i no independentistes, en aquests moments impedeix cap acció unitària efectiva.

L'objectiu de l'article no és fer veure que estem tan sotmesos i controlats que no hi ha res a fer. La gent implicada en tota aquesta conxorxa comet molts errors, perquè, en general, les persones que es presten a fer aquestes coses, ja no són, per naturalesa, excessivament intel·ligents. I per altra banda, avui necessitem sobretot dues coses, entre moltes altres: mantenir la unitat entre les diverses posicions ideològiques (però populars), i forçar l'aprovació de lleis progressistes, encara que no siguin perfectes.