Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 11 de juny del 2012

Evitem el desànim

Hem d’evitar, de totes totes, la sensació que «estem intervinguts, ens retallaran molt més, i no hi haurà res a fer, perquè seran ordres que vindran d’Europa». Això de cap manera!

Hi ha un rescat a la banca espanyola, no a l’economia espanyola. És una cosa molt diferent. Aquest rescat, naturalment, comportarà unes condicions, condicions que les autoritats europees exigiran al Govern espanyol. I el Govern espanyol haurà de complir. Però no hem de tolerar, i no tolerarem, que aquestes condicions ens afectin a les persones.

Les reserves dels bancs, la seva política de crèdits, els seus balanços, les seves inversions, tot això estarà sota la lupa de les autoritats europees, i el Govern espanyol hi haurà d’intervenir.

Però no hem de tolerar que es retalli ni una cosa més de caràcter social. Més encara: hem de mantenir viva i actualitzada la reivindicació constant de cancel·lar TOTES les retallades socials que hi ha hagut, tant per part del Govern central com per part del Govern de la Generalitat. De tornar als pressupostos de 2010.

Hem de tenir present, cada dia, que hi ha una sèrie de persones que:
*tenen molt i molt més que no necessiten,
*no ho han guanyat honradament, moltes vegades,
*no col·laboren fiscalment com caldria, perquè les lleis fiscals són injustes. 

Aquesta gent són els qui han de facilitar la rebaixa del dèficit, el retorn del rescat, i tot el que calgui. Cal augmentar els impostos de les rendes altes i els patrimonis alts. Cal posar un impost especial sobre les grans fortunes.

I no s’ha de tocar ni una engruna de les partides socials. I si hi ha alguna insinuació en aquest sentit, cal sortir al carrer immediatament i d’una manera massiva.

Hi ha molta gent que, desgraciadament, ara té allò que es mereix, per haver votat malament.

Les autoritats europees, per exemple, són autoritats tan il·legítimes com les locals, i són fruit d’un vot equivocat de molta gent. 

Antoni Ferret