Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 5 de març del 2018

Set espases que apunten al cor de la nostra gent



Que el PDECat tingui 7 conselleries en el futur Govern, tal com es preveu, és un problema gravíssim. Això és molt més important que el fet, secundari, de qui sigui el president.

La gent del PDECat (Convergència) són la gent que sempre s’han sentit, i se senten, “amos” de Catalunya per dret propi. Que han fet i desfet, moltes vegades, certament, en defensa de la identitat del poble, sobretot els primers anys de l’autonomia. Això sempre se’ls haurà de reconèixer (històricament). Però, per desgràcia, gairebé només ha sigut això.

Pel que fa a inversions socials, per millorar la vida de la gent, en una societat estructuralment injusta, no han pas destacat de manera positiva, sinó al revés. Dades estadístiques serioses diuen que Catalunya ha anat a la cua d’Espanya en inversions socials, durant els trenta-i-tants anys de democràcia liberal. I són dades que mai no han sigut contestades.

A més a més, hi ha hagut fets escandalosos, i, dient-ho ben dit, antipatriòtics, com quan l’any 2011 (em sembla que va ser el 2011)  el Govern del senyor Mas, per estalviar diners públics, va retallar el PIRMI (subsidi als pobres). L’última cosa que un Govern, que fos un Govern de veritat, hauria fet mai a la vida. O bé quan el pressupost de l’any 2012, amb el mateix Govern, va retallar més de mil milions al pressupost de sanitat, amb l’acomiadament de 12.000 treballadors públics, i més o menys altre tant al pressupost d’educació. Tot això perquè “hi havia una crisi”, que reduïa els ingressos públics. Però quan a Catalunya, com a tot arreu, hi havia fortunes enormes, adquirides quasi sempre de manera capitalista (és a dir: irregular). I quan les mateixes persones, en general, continuaven ingressant encara grans sumes. I la “solució” va ser retallar de les necessitats populars. I, fins ara i tant, encara no ho han tornat.

“Aquesta gent” és la mateixa que ara ha d’assumir 7 conselleries, és a dir, el quasi control del Govern. Què en podríem esperar???

És clar: diran que han guanyat les eleccions, lo qual no és tècnicament del tot veritat. Però deixem-ho. Avui, amb les dades electorals, hi hauria tres possibles majories, a saber:

PDECat + ERC + CUP //    ERC + PSC + CatComú   //   ERC + Cs + PSC  

No és veritat que l’única sortida sigui de la mà del PDECat.
Aquesta és la que no convé de cap manera a la població normal.