Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 15 de juny del 2019

Dues grans desgràcies


És molt difícil dir quina de les dues és més greu.

1) Hi ha més de 100.000 persones (persones o famílies, perquè el compte no ho distingeix), a Catalunya, que no tenen feina i que no tenen ingressos, o bé en tenen en una quantitat del tot insuficient.

Per a elles es va fer una llei, que va costar uns 4 anys de lluita social i parlamentària terrible, contra un Govern que no la va negar mai, però que sempre va fer tots els possibles per endarrerir-la i minimitzar-la. Establia una quantitat de 664 euros per persona, ampliable a la resta de la família si era el cas.  Finalment es va aprovar a l'estiu de 2017, i es va començar a pagar el setembre d'aquell any. 

Des de llavors, s'ha concedit només a una mínima part (10.468 persones) de les més de 133.000 que la van demanar, entre rendes completes i complements de pensions baixes, que són les dues versions que la llei contempla. Hi ha constància documental que moltes de les denegacions han sigut il·legals.

2) S'han fet una sens fi de protestes, totes ignorades. I finalment, per ara, es va convocar una gran protesta el dia 12 de juny a la plaça de St Jaume. Anàvem donant voltes en cercle a la plaça i, a un quart de 8, em vaig separar del cercle i, a partir d'una persona que portava una bandera republicana, vaig anar comptant fins que tornés a passar la bandera: 106 persones.

Un centenar de persones es van responsabilitzar que les altres persones poguessin menjar... Ni tan sols arribava a una mínima part de l'afiliació dels partits més d'esquerres.

Quina de les dues desgràcies és pitjor??? La dels que no poden menjar (sense que ho hagin de "demanar" a l'un i a l'altre) o la dels que sembla que tant se'ls en foti, que n'hi hagi que no puguin menjar????