Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 2 de novembre del 2014

Els comunistes i l'eternitat



Els comunistes no hi creuen, en l’eternitat. Però això no té importància. L’eternitat existeix, i els farà justícia, la justícia per la qual ells tant han lluitat.

Els comunistes i les comunistes (més o menys acompanyats d’anarquistes i altres) són la gent que més ha lluitat, en tota la història, en favor de la justícia i la llibertat. S’han esforçat, han lluitat en les empreses, al carrer, a les presons. Molts han donat la vida. Han lluitat per la justícia social entre totes les persones, sobretot entre els seus germans treballadors i treballadores. 

Des de sempre, han estat marginats i calumniats per la màfia burgesa i els seus mitjans de propaganda. Els han ridiculitzat perquè els feien nosa o por.

«Algunes» vegades, molt poques, considerant tot el món, han arribat a governar. No solament no sempre ho han fet bé, sinó que a vegades ho han fet molt malament. Però han creat condicions socials favorables que no havien existit mai. 

Indiscutiblement, mereixen una consideració molt superior els i les militants que els i les dirigents. Es mereixerien un monument històric. Però no el tindran mai.

No sols no tindran el reconeixement que mereixerien, sinó que lo que han tingut i tenen, i molt probablement tindran, és el menyspreu. O almenys la indiferència.

Perquè la màfia burgesa els hi ha condemnat. Per massa «dolents» (és a dir, per massa bons i solidaris).

Però lo més trist és que la massa treballadora s’ho ha cregut. Manipulats pels intel·ligents mitjans de la màfia, encara que no s’ho creguin, sense adonar-se’n, molts treballadors i treballadores han tendit a creure que els i les comunistes eren dolents o, si més no, inútils per excessivament idealistes. 

No han tingut, no tenen i no tindran el reconeixement merescut. En aquesta vida. En la història. Però el tindran. Si no, és que no hi hauria justícia. 

El tindran en l’eternitat. Déu els el donarà. O els el dóna ja, en l’eternitat. En aquesta eternitat en la qual ells i elles no creuen tindran el reconeixement merescut. Els i les militants! (els i les dirigents ja pot ser una altra cosa).

I tots i totes els qui han col·laborat a ridiculitzar-los tindran també el seu correctiu merescut. 

Així serà, si Déu vol.

Antoni Ferret