Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 19 de novembre del 2014

La maltempsada



(O període de mal temps. Pot ser climatològic o social.) 

La maltempsada és els 4 anys que hem tingut la desgràcia de viure sota els governs del PP i de CiU. Però aquesta desgràcia té uns culpables: tota la gent que, indegudament, va votar aquests dos partits. Quants sofriments han causat!! Quina responsabilitat!!

La maltempsada ha suposat, sobretot, més atur. Perquè no s’ha emprès cap mesura per evitar-ho; i sí, en canvi, mesures per empitjorar-ho. Segurament expressament, per perjudicar la classe obrera. Com les facilitats d’acomiadament de la reforma laboral.

També ha suposat una enorme quantitat de desnonaments de famílies de casa seva. A causa de l’atur, però també a causa de no emprendre cap mesura raonable de caràcter judicial, ni social.

Així mateix també s’ha traduït en un escanyament de l’Estat del benestar, amb retallades en l’ensenyament i la sanitat, en l’atenció a la dependència, en l’ajuda als pobres (RMI). 

I encara hi ha hagut una enorme retallada en l’ajuda oficial als països pobres. Vergonyosament, no criticada per ningú.

Més encara, com si amb tot això no n’hi hagués prou: la maltempsada ens ha suposat mesures privatitzadores de la sanitat, a Catalunya i a Madrid (amb una ferma i magnífica resposta en aquest cas). Privatitzar (o donar pas a empreses en la gestió) hospitals o bé el sistema públic de salut (de moment a Lleida i a Tarragona).

I... males lleis d’educació, per reduir l’ensenyament a un adoctrinament jeràrquic i classista.

A sobre de tot això, amenaces!: lleis que castigarien aquells qui participessin més activament en mobilitzacions o protestes. 

Tot això (i potser em deixo alguna cosa) ha estat la mala actuació d’aquests governs, que, en el cas català, s’ha dissimulat amb una capa d’independentisme.

I la corrupció...! (És la part més coneguda.) A tot arreu.

Tot, no per errors comesos amb bona fe, sinó que (presumptament, però molt segur) fet amb la mala intenció de perjudicar les classes populars, i de configurar una societat elitista i sotmesa.

Però tots aquests perjudicis no haurien pogut ser sense la complicitat de molta gent que va votar aquests mals partits. I que encara diuen (en les enquestes) que els tornarien a votar (encara que molts menys).

Aquests dos partits no són pròpiament partits normals. En les seves cúpules dirigents, són organitzacions ad hoc de gent dolenta i compromesa en la defensa d’interessos bords (interessos de rics, explotadors i lladres). Però arrosseguen una massa de gent que hi creu de bona fe, per motius catalanistes, o espanyolistes...

Però la maltempsada s’acabarà. Si votem bé (que és una cosa ben senzilla).  

Antoni Ferret