Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 28 de març del 2015

2015: Recuperar la democràcia



Aquest any serà l’any que recuperarem la democràcia. La democràcia de veritat. Perquè lo que hem tingut durant aquests 5 anys, el Quinquenni Ominós (2010-2015), NO és democràcia, de cap de les maneres. Seria una blasfèmia dir-ne democràcia.

La democràcia no és solament votar. Democràcia també és respectar els Drets humans, tots, no sols els polítics, sinó també els econòmics, socials i culturals. Democràcia és afavorir els pobres, de tal manera que deixin de ser pobres. Una democràcia amb pobres no és democràcia plena, com no és democràcia si hi ha esclaus (com en l’antiga Grècia). 

Durant el Quinquenni Ominós s’han fet tota mena de trapelleries que no són democràtiques ni poden ser-ho. S’han expulsat treballadors i treballadores de la seva feina, s’han expulsat persones de casa seva (perquè no la podien pagar, perquè estaven sense feina), s’ha rebaixat l’ajuda als pobres (la RMI), s’ha rebaixat l’ajuda als dependents, s’han retallat els recursos de sanitat i ensenyament; s’han augmentat les taxes universitàries (fins al punt que molts no les poguessin pagar), s’han augmentat les taxes jurídiques, i... a sobre de tot això, com si tot això encara no fos prou, s’ha robat, però s’ha robat en quantitats considerables i escandaloses. S’ha arrodonit la cosa. Tot això és incompatible amb la democràcia.

Hem de pensar això: la democràcia (democràcia liberal, és a dir, condicionada) que vam recuperar l’any 1977, en les primeres eleccions, ara, durant el Quinquenni Ominós, l’hem tornada a perdre. I ara l’hem de tornar a recuperar

I aquest any, l’any 2015, serà l’any que ho farem... si ens portem bé, si votem bé, si votem l’esquerra sense vacil·lacions, si no es perd ni un vot.

Tornarem a tenir democràcia, perquè no sols votarem, sinó que es protegiran els pobres (fins que deixin de ser pobres), no es podrà acomiadar ningú sense una causa justa, no es podrà treure ningú de casa seva perquè no la pugui pagar, els rics pagaran impostos per cobrir les necessitats socials, i... fins i tot... es podrà votar sobre si alguns volen la independència...