Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 28 de març del 2015

Què és el TTIP?



TTIP és la sigla del Transantlantic Trade and Investment Partnership  (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions). És un tractat comercial que els governs d’EUA i la UE estan negociant quasi en secret, perquè saben que els ciutadans/es no l’acceptaríem.

Diuen que crearà MOLTS llocs de treball.

La realitat és que

*Moltes empreses agrícoles i industrials europees faran fallida per la competència de les poderoses multinacionals americanes.

*Economistes (no venuts) calculen que Europa pot perdre uns 600.000 llocs de treball.

*El tractat busca unificar les normes existents en tots dos costats de l’Atlàntic per facilitar el comerç. Ara bé: a Europa estan prohibides 1.200 substàncies químiques perilloses per a la salut, i a EUA només se n’han prohibit 12. (Ens encolomaran totes les altres...)

*Les normes laborals també són molt més laxes als EUA que a Europa, però si es tendeix a unificar-les ens poden imposar les seves.

*I (entre altres coses)... si una multinacional es considera perjudicada per una decisió d’un Govern nacional, pot denunciar-lo a un “tribunal” privat, muntat per ells mateixos, el qual pot condemnar el Govern a pagar una quantiosa indemnització.

Hem d’estar informats sobre aquesta monstruosa agressió que ens preparen i impedir-la. El dia 18 d’abril serà el dia que, a tot Europa, sortirem al carrer a rebutjar el TTIP. Recordeu la data i assistiu-hi, tots i totes.