Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 17 de novembre del 2018

La gran frustració

És indiscutible que la tinc. El meu somni era: Mèxic, Veneçuela, Brasil, i... d'aquí un any, Argentina. Un bloc resistent de 4 països importants. Era ben segura la resistència, parar l'ofensiva que ve del 2008. I iniciar la remuntada.

I ara no pot ser? Molts ho creuen així. És típic que et diguin: "Oh, i espera't!" O bé: "S'ho aniran menjant tot". Fins i tot gent d'esquerres, eh!

Doncs no solament no vull caure en tal derrotisme, sinó que crec que no hi ha (almenys encara) raons suficients per desesperar.

Mirant-ho fredament, i referint-nos només a països grans, tenim:

1) Hem guanyat dues eleccions, tot i que en una es van fer tots els possibles i els impossibles per impedir-ho. (També n'hem perdut dues.)

2) Hem resistit, i hem fet fracassar, dues insurreccions, teledirigides. Que no eren només insurreccions, i violentes, sinó una ofensiva mundial de tota la Púrria informativa. I que ha fet que milers i milers de persones, fins i tot d'esquerres, encara creguin que els "manifestants " eren "pacífics" i que els governs eren "ultrarepressors i sanguinaris". I no vull pas dir que fos al revés. Al contrari, més aviat semblava que no n'hi havia un pam de net. Però lo que deien ells era mentida, comprada i calculada. Això és lamentable, i ha sigut inevitable. Però no se n'han sortit.

3) Estem observant un fracàs latent de les economies de dos grans països dominats (no pas governats) per la dreta. I no és probable que aquest senyor (és un dir), com que a més de dolent és burro, ho millori gaire.

4) S'ha introduït (en aquest cas, no "nosaltres") un element de dissensió dins el comandament de l'imperialisme, que pot evitar coses pitjors. Millorar les existent, és poc probable.

5) I amb tot això, encara hi ha un món molt dividit. Com sempre, entre orient i occident. No és que puguem esperar gaire cosa de cap dels dos, però el cas és que no és possible una hegemonia clara de ningú.

I veurem...