Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 10 de novembre del 2018

Sis grans culpables


De culpables n'hi ha molts, o bé en som molts, sigui per acció o per omissió.

Però la culpabilitat de la majoria (la quasi totalitat) de la gent correspon a les maneres de ser corrents (que no normals) de la naturalesa humana. I, sobretot (sobretot!) quasi tots ells/es han sigut miserablement enganyats. Hi ha, però, uns culpables principals.

Seria, però, molt prudent. Així:

Per una part, hi posaria:
Puigdemont
Junqueras
Torra

I per l'altra part:
Rajoy
Llarena
Segarra

No hi posaria ni el senyor Mas, ni Torrent, ni Aragonès, ni Trapero, ni Arrimades, ni els Jordis (aquests moltíssim menys que ningú)...
Tampoc hi posaria ministres, ni altres jutges, ni policies...

Els tres primers, per haver enganyat, amb mentides sistemàtiques, per haver promogut acords i decisions il·legals, injustes (molt pitjor que il·legals), per haver fabricat mites falsos...

El senyor Rajoy, per: 1) Haver recollir firmes contra l'Estatut, 2) Haver-lo impugnat, 3) Haver enfocat tot l'afer només per la via judicial. Ell és el màxim SUPERCULPABLE, el qui, fins i tot, ha fabricat els altres culpables, que en realitat, en certa manera, són dependents d'ell per reacció.

El jutge i la fiscal, per haver inventat, imposat i mantingut una gran mentida, molt perjudicial, no només per a unes persones, sinó per a tot el país.

Jo no voldria la presó per a ningú. Soc dels que voldríem abolir aquesta cosa inhumana, semimedieval, i substituir-la per altres formes de control i punició més modernes, respectuoses  i pràctiques. Si hi ha d'haver presó, que sigui la mínima possible, i immediatament resolta amb un indult del Govern central.

Però sí que voldria, exigeixo, la total inhabilitació política, a perpetuïtat, d'aquestes sis persones, capaces de produir enganys, enfrontaments artificials i infelicitat col·lectiva per a pobles i nacions.