Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 24 de maig del 2020

No ens confonguem


Totes les possibles ajudes

Tenint en compte que en aquest moment hi ha en dansa fins a 4 projectes d'ajuda (europeus o espanyols), i que no sempre  els mitjans de comunicació en parlen amb la deguda precisió, tinc por que alguns lectors/es es confonguin  i barregin els detalls d'un amb els d'un altre.
Voldria anomenar-los tots de manera ben distintiva. Així tenim:

Un programa del Govern d'Espanya, a través de l'ICO (Institut de Crèdit Oficial) de 20.000 milions d'euros per ajudar pimes i autònoms.
100.000 milions d'euros europeus per ajudar els Governs nacionals en el pagament del subsidi d'atur. (Aquest subsidi, ara, de manera totalment extraordinària, el cobraran tots els treballadors/es que el necessitin, tant si hi tenien dret per les cotitzacions pagades com si no.)
240.000 milions europeus per a l'ajuda al sector sanitari (amb 24.000 milions per a Espanya, si els demana). Són, sobretot, per a preveure plans d'acció ràpida davant qualsevol nou rebrot de la malaltia, o de qualsevol altra. Recordo que, en un principi, havien de ser 500.000...

És a dir:  el programa de l'ICO per a pimes i autònoms:  20.000 milions
Ajuda europea als governs per al subsidi d'atur:   100.000 milions  (a repartir)
L'ajuda europea al sector sanitari:   240.000 milions   (24.000 milions per a Espanya)
     (Tots tres estan aprovats, però no han començat encara a ser posats en pràctica.)

I... el més gros de tots. Dos bilions d'euros, o potser un bilió i mig, per a ajudar a la reconstrucció de les economies de cada país europeu. Però, d'aquest projecte, que ja comença a ser urgent, quan totes les empreses comencin a treballar, encara se n'ha de començar a parlar.

I tinguem tots molt present que, tots aquests diners, son per a tornar, en 10 anys, que potser hauran de ser més.
_____________________________________________

Però aquests dies ha sortit una proposta nova. La senyora Merkel i el senyor Macron (qui s'ho hauria pogut arribar a imaginar!!) han proposat un fons de 500.000 milions d'euros per a la recuperació de l'economia europea. Però aqueta proposta té dues grans novetats:

1) S'hauria d'aplicar en proporció directa als danys causats en cada país i/o regió i/o sector d'activitat. És a dir:
Madrid,  Catalunya  i  Llombardia, en primer lloc.
2) Aquesta ajuda seria «no reembossable», aquesta no s'hauria de tornar.
Això només és una primera proposta a títol personal. Se n'haurà de començar a parlar...


I, finalment, per ara, tenim un projecte de la Comissió Europea, d'àmbit mundial, que no és nou, però no n'havia sentit a dir res.
Pla mundial d'inversió de 1.400 milions amb un afegit actual de 122.000 milions més, orientat a un gran pla  d'investigació  sobre:

tests,   vacunes,   equips de diagnòstic,   equips de protecció,
desenvolupament de la telemedicina,    aplicació de la intel·ligència artificial al descobriment,  la intercomunicació,  l'organització,  el control,  etc.,  mundial per poder procedir amb la màxima rapidesa i eficiència davant qualsevol eventualitat.

Es tracta que entitats, empreses, laboratoris, etc., de tot el món,  presentin projectes, que seran seleccionats.

Condició indispensable d'aquest programa serà la intercomunicació obligada de dades entre diferents agents investigadors, en ares de la major eficàcia global.
És a dir, que, en cap cas, el laboratori o l'empresa TAL treballi en secret per mirar de treure al mercat la solució X, abans que ho pugui fer l'empresa TAL ALTRA, per aconseguir més vendes. Ha de ser un esforç unitari per al millor i més ràpid resultat unitari.

Fins aquí... per avui.