Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 11 d’octubre del 2017

Interpretació del moment

Interpretació del moment i mesures necessàries

Davant el requeriment del Govern central

1) El president català ha de dir, cosa que és la veritat, que la independència, encara que sigui un desig vehement i la voluntat inequívoca dels tres partits, no ha estat aprovada "encara" vàlidament (això a part de les frases que el president li dediqués en el seu discurs), perquè: A) No va ser votada pel Parlament. / B) Si bé es va signar per part dels diputats de la majoria, això va ser en un document no votat, i a més signat "fora de l'hemicicle", per tant no plenament vàlid jurídicament. /// 2) Llavors, el Govern central no pot aplicar l’article 155. Igualment és necessari negociar. I, si el Govern català volgués, en un altre moment, declarar la independència de manera real, hauria de convocar un nou ple a tals efectes.

Propostes
Passada ja (suposem) la part més intensa de la crisi, crec que hauríem de demanar les coses següents:
1) Eleccions anticipades a Catalunya.
2) Demanda MASSIVA (que no hi falti ningú!) d’un indult general per a “totes” les acusacions judicials relacionades amb el procés independentista, des del simulacre de 2014.
3) Destitució dels dos caps fiscals, de l’Estat i de Catalunya, per les seves extralimitacions innecessàries. I dels responsables de la Policia nacional i de la Guàrdia civil el dia dels fets.

En relació a les eleccions catalanes:
1)Recursos suficients per a pagar la Renda garantida de ciutadania durant tot l’any 2018.
2) Retornar immediatament la sanitat, l’ensenyament i els serveis socials al nivell de pressupost, i de personal, de l’any 2010. I l’any següent (2019) dedicar-hi un augment suplementari significatiu.
3)Una llei urgent de lloguers, que talli en sec l’especulació i que rebaixi fortament els nivells de lloguers actuals de Ciutat Vella de Barcelona, i altres zones especialment perjudicades.
4) Iniciar un procés d’enorme producció d’electricitat a base d’energies netes, amb vista a prescindir (totalment o quasi totalment) del petroli en un nombre breu d’anys.


En relació a la negociació amb Espanya:
1)Restitució immediata, mitjançant una llei especial (mentre es discuteix i s’aprova una reforma de la Constitució, cosa que pot durar un cert temps), de TOTES les competències robades en la Mala Sentència de 2010.
2)Promoció estatal de la llengua catalana per tots els Països Catalans, i garantir-ne una presència mínima a tot l’Estat.
3) Un pacte fiscal millor que l’actual, sempre que sigui just en relació amb les altres nacionalitats i regions.
4)Executar totes les inversions estatals d’infraestructures a Catalunya acordades i mai no realitzades. 
5) Considerar Catalunya com una nació, no sols en els textos, sinó també en la pràctica. I no només en un sentit “cultural”, sinó també polític. Amb dret d’autodeterminació inclòs, sempre que aquest es plantegi i s’exerceixi de manera legal.