Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 16 d’octubre del 2017

La suplantació


El problema potser més greu que es dona ara a Catalunya, potser fins i tot més que la possible topada amb el Govern central, és la divisió entre les dues Catalunyes. Pel fet que una, la independentista, aproximadament una meitat de la població, s’ha autoatribuït la representació total de Catalunya, que gestiona com si fos la seva hisenda, que fa i desfà i pren decisions molt importants sense comptar per a res amb l’altra.

 Ho fa justificant-se en dues coses: que tenen majoria al Parlament, i en la repressió del Govern central (l’Estat, que diuen ells). Sobre la majoria, cal recordar que: a) és molt petita, b) no prové dels vots sinó de la llei electoral i c) sembla que, per a decisions molt importants com les que s’estan prenent, caldria un consens molt superior.

 En la repressió del Govern central, el qual, certament, els està assetjant amb l’argument que actuen al marge de la Constitució, és un fet cert, però és bastant dubtós que això justifiqui la marginació fàctica de mig Parlament (i per tant de mitja Catalunya). Sobretot perquè no sempre és veritat, que aquesta en sigui la causa.

Posem un exemple (però és l’exemple “central” del cas). Es va dir i redir que les dues lleis fonamentals s’havien d’aprovar amb mètode ràpid i restrictiu de la participació normal, per evitar que el Govern central i el TC tinguessin temps d’impugnar-les. S’havien d’aprovar deixant un lapse de temps fins al seu ús tal, que no es pogués fer cap actuació jurídica.

Però NO és veritat, perquè en la pràctica es van aprovar tres setmanes abans del seu ús, i el Govern central va tenir temps sobrat. És a dir: se’ns va enganyar (i mai ningú no ha dit una paraula de disculpa). Per què es va fer doncs amb mètode excloent? Naturalment, en aquestes dates ja no tenien temps de seguir un procés d’aprovació normal. Però és que tot es va planificar de molt abans. I per què de molt abans es va planificar fer-ho així? O, alternativament, per què a l’altura de 6-7 de setembre es va decidir aprovar-les tres setmanes abans de la data? Aleshores la raó que s’havia donat...

I, pitjor encara, per què tots els “simpatitzants” de Catalunya de la resta d’Espanya i d’Europa s’han autoidentificat només amb la Catalunya independentista, assumint així la suplantació que aquesta exercia? Molts potser no sabien lo que havia passat entre nosaltres, però persones com el company Assange i altres del seu nivell ho havien de saber. Per què tots van prevaricar?


Sembla que l’únic que té consciència que hi ha mitja Catalunya marginada sigui el Govern central... Horrorós!!!