Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 26 de gener del 2018

Ara, ja, les persones

Durant una colla interminable de mesos, els companys i companyes independentistes de bona fe han estat tolerant unes coses que no eren per tolerar, perquè creien que, en cosa de mesos, tindrien una solució política que esperaven, la qual permetria  arreglar les coses a Catalunya.

Avui, vist que cosa de mesos ja no és, en tot cas molt més enllà, és hora de pensar, entre tots, a solucionar, abans que tota altra cosa, problemes urgentíssims de les persones:

*Persones i famílies en situació de necessitat econòmica. Sembla que es tracta d'entre una cinquena part i una quarta part de la població. I que no se solucionaria amb els 600 euros que hem esgarrapat del Malgovern amb penes i treballs, que això només seria per "no morir-se".
*Rescatar una sanitat malvadament retallada i deixada sovint en situacions d'emergència.
*Ídem pel que fa l'ensenyament.
*Trencar l'escalada d'augments especulatius de lloguers, i revertir els augments injustos dels dos últims anys.
*Tirar ben endavant el Pla Nacional per a la Indústria, pactat entre sindicats, patronals i Govern.

Hi ha moltes més coses, però per entendre'ns, posem això.

En el pla espanyol, i dins el Congrés dels Diputats, aconseguir de manera ràpida el retorn de totes les competències robades de l'Estatut de l'any 2006. (Això pot ser reformant la Constitució, o bé amb una llei especial.)

Tot això és perquè Catalunya segueixi essent Catalunya, vull dir amb dignitat.


I... en la meva opinió (sense que ho digui cap partit), tot això sembla incompatible amb la presència en el Govern de Catalunya del partit anomenat PDECat. Justament el que ha malferit la societat catalana els darrers anys. I tampoc la persona que presenten simbòlicament com a president. (Els resultats electorals permeten més d'una combinació.)